Кулинарни рецепти » Шарлота с малини

 Шарлота с малини

Продукти:

• 24 бишкоти
• 150 мл вода
• 2 с.л. малинов ликьор
• 400 г малини

За крема:

• 250 мл прясно мляко
• 2 праха ванилия
• 50 г захар
• 30 г брашно
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 цяло яйце
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с ванилията. Смесваме захарта, брашното, смлените бадемови ядки, цялото яйце и жълтъка и постепенно сипваме горещото мляко. Слагаме на огъня да заври, като непрекъснато бъркаме, отстраняваме оставяме да изстине.

Напояваме леко част от бишкотите със смес от вода и малинов ликьор и ги нареждаме по дъното и стените на форма за торти. Във вътрешността на формата разстиламе най-напред част от крема, отгоре нареждаме малини, върху тях - натрошени бишкоти, отново крем и така, докато се напълни формата. Най-отгоре завършваме с бишкоти, които леко притискаме и оставяме шарлотата да се охлажда.

Преди поднасяне обръщаме в чиния за сервиране и украсяваме с пресни малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало