Продукти:
• 4-5 опаковки бишкоти
• 1 ч.ч. ппрясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
• подсладена разбита сметана за украса
За крема:
• 4 жълтъка
• 6 с.л. захар
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
• 2 пакетчета краве масло
Начин на приготвяне:
Смесваме жълтъците за крема със захарта и кафето и ги варим 5 мин на водна баня, като непрекъснато бъркаме. Оставяме сместа да изстине, като бъркаме от време на време, за да не хване коричка. Смесваме изстиналия крем с разбитото на пяна масло.
Разрязваме бишкотите напречно на половинки и ги потапяме в млякото, което сме смесили със захарта и кафето. Намазваме парчетата с крем и ги нареждаме изправени в широка чиния, като започваме от средата. Завършваме последния ред, като нареждаме бишкотите с изпъкналата страна навън, без да ги мажем с крем. Разстиламе останалия крем върху тортата и с помощта на щприц я украсяваме с подсладена сметана.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...