Продукти:
• 1 кг телешко месо от гърдите
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 патладжан
• 2-3 чушки
• 1 гроздче ягорида
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го запържваме в половината от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом месото порозовее, поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме и наливаме топла вода, която да го покрие. Задушаваме 15 мин и прехвърляме месото в глинен гювеч.
Отделно нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. После го запържваме в останалата мазнина и го сипваме в гювеча. Запържваме в същата мазнина нарязаните на пръстени чушки и ги прибавяме към гювеча. Слагаме също така зрънцата ягорида и обелените и настъргани домати.
Слагаме гювеча в студена фурна, загряваме и печем на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...