Продукти:
• 500 г кайма
• 300 г гъби печурки
• 1 морков
• 2-3 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме с олио и малко вода. Нарязваме гъбите и ги запържваме в тенджера. Добавяме настъргания морков и размитото доматено пюре. Слагаме и каймата, която предварително сме овкусили с подправките. Бъркаме докато се получи хомогенна смес.
В тава слагаме половината от месната плънка, отгоре покриваме със задушения праз, а върху него разстиламе останалата част от месото.
Печем мусаката 30 минути на 200°С. След това заливаме с разбитите яйца и с 1 ч.ч. кисело мляко. Поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме във фурната.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...