Продукти:
• 600 г по-тлъсто свинско месо (без кости)
• 1-2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 4-5 картофа
• 1-2 тиквички
• 1 патладжан
• 4-5 чушки
• 200 г бамя
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме лука, картофите и тиквичките на тънки филийки, а чушките нарязваме на пръстени. Изрязваме дръжките на бамята.
Нарязваме месото на парчета и го натриваме с черен пипер и сол. Варим го в малко вода, докато течността се изпари. После го запържваме в част от мазнината заедно с нарязания лук. Когато месото се запържи, захлупваме и задушаваме, докато поомекне.
Прехвърляме го заедно с лука в пръстен гювеч и прибавяме останалите зеленчуци. Наливаме всичката мазнина и печем в умерена фурна, докато зарзаватът омекне.
Накрая заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнен магданоз и запичаме още десетина минути.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...