Кулинарни рецепти » Месо, печено върху сол

 Месо, печено върху сол

Продукти:

• 1-2 кг месо
• 2-3 кг морска сол

Начин на приготвяне:

Насипваме в емайлирана тавичка около 2 пръста морска сол. Върхо солта слагаме парче месо, което сме измили и сме подсушили много добре. Покриваме го също с морска сол.

Печем във фурната, докато солта отгоре почервенее. Изваждаме месото и изчистваме добре солта. Нарязваме на порции и поднасяме. По същия начин можем да изпечем пиле или риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало