Продукти:
• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3-4 връзки зелен лук
• 4-5 глави стар лук
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. вода
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, посоляваме, овалваме го в брашно, леко позапържваме в сгорещената мазнина и го изваждаме.
Нарязваме зеления лук на парчета по 2-3 см и заедно с нарязания на тънки филийки стар лук го задушаваме 4-5 мин в мазнината от месото. Връщаме месото и пържим още 20-25 мин.
Прехвърляме всичко в тавичка, наливаме топлата вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и печем в умерено загрята фурна.
Когато месото омекне и течността се изпари наполовина, внимателно прибавяме разбитите с киселото мляко яйца и връщаме във фурната за 2-3 минути.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...