Продукти:
• 1 кг кайма от тлъсто телешко месо
• 1 телешко було
• 1 филия сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 кг картофи
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го прибавяме към каймата заедно с яйцата и наситнения магданоз. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от каймата руло, увиваме го в булото и го слагаме в глинен гювеч. Нареждаме наоколо нарязаните картофи, посоляваме и заливаме с разтопеното масло и 1-2 к.ч. вода. Печем около 2 часа в умерена фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...