Продукти: (за тестото)
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 25 г мая
• сол
За плънката:
• 400 г кайма
• 2 домата
• 2 чушки
• 4 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 4 чорбаджийски чушки
• 60 г краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки и от всяка топка разточваме продълговата дебела кора. Завиваме краищата на всяка кора така, че да заприличат на ладийки.
Нарязваме лука и чушките много ситно. Обелваме доматите и ги настъргваме. Смесваме суровата кайма с тези продукти, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и омесваме плънка.
Разпределяме плънката в питките, поливаме ги с разтопеното масло и печем в умерена фурна. Преди да извадим питките от фурната, счукваме върху всяка от тях по едно яйце и оставяме яйцата леко да се запекат.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...