Продукти: (за тестото)
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 25 г мая
• сол
За плънката:
• 400 г кайма
• 2 домата
• 2 чушки
• 4 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 4 чорбаджийски чушки
• 60 г краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Разделяме го на 4 топки и от всяка топка разточваме продълговата дебела кора. Завиваме краищата на всяка кора така, че да заприличат на ладийки.
Нарязваме лука и чушките много ситно. Обелваме доматите и ги настъргваме. Смесваме суровата кайма с тези продукти, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и омесваме плънка.
Разпределяме плънката в питките, поливаме ги с разтопеното масло и печем в умерена фурна. Преди да извадим питките от фурната, счукваме върху всяка от тях по едно яйце и оставяме яйцата леко да се запекат.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...