Кулинарни рецепти » Луковитски гювечета с месо

 Луковитски гювечета с месо

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 700-800 г картофи
• 2 ч. ч. настъргано сирене
• 1,5 к. ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч. л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Картофите нарязваме на тънки резенчета, посоляваме и ги изсипваме в 4 пръстени гювечета (до средата им).

Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене. Заливаме с мазнината, в която сме пържили. Наливаме вода до средата на продуктите в гювечетата и печем в умерена фурна.

Когато картофите омекнат, във всяко гювече чукваме по 1 яйце и допичаме. При поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало