Продукти:
• 500 г свинско месо
• 700-800 г картофи
• 2 ч. ч. настъргано сирене
• 1,5 к. ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч. л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Картофите нарязваме на тънки резенчета, посоляваме и ги изсипваме в 4 пръстени гювечета (до средата им).
Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене. Заливаме с мазнината, в която сме пържили. Наливаме вода до средата на продуктите в гювечетата и печем в умерена фурна.
Когато картофите омекнат, във всяко гювече чукваме по 1 яйце и допичаме. При поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...