Продукти:
• 500 г свинско месо
• 700-800 г картофи
• 2 ч. ч. настъргано сирене
• 1,5 к. ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч. л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В олиото изпържваме нарязаното на малки хапки месо. Картофите нарязваме на тънки резенчета, посоляваме и ги изсипваме в 4 пръстени гювечета (до средата им).
Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене. Заливаме с мазнината, в която сме пържили. Наливаме вода до средата на продуктите в гювечетата и печем в умерена фурна.
Когато картофите омекнат, във всяко гювече чукваме по 1 яйце и допичаме. При поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...