Продукти:
• 4 свински или пилешки пържоли без кост
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л.галета
• 1 кофичка кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 100 г смлени орехи
• 200 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Панираме ги последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в добре загрятото олио до златисто.
Нареждаме пържолите в намазнена тавичка. Разбиваме киселото мляко и към него прибавяме счукания чесън, смлените орехи и нарязания на ситно магданоз. Изсипваме сместа върху пържолите.
Печем в предварително загрята фурна. След като яденето е готово, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме още няколко минути във фурната.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...