Продукти:
• 4 свински или пилешки пържоли без кост
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л.галета
• 1 кофичка кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 100 г смлени орехи
• 200 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Панираме ги последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в добре загрятото олио до златисто.
Нареждаме пържолите в намазнена тавичка. Разбиваме киселото мляко и към него прибавяме счукания чесън, смлените орехи и нарязания на ситно магданоз. Изсипваме сместа върху пържолите.
Печем в предварително загрята фурна. След като яденето е готово, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме още няколко минути във фурната.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...