Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма (осолена)
• 1 ч. л. канела
• 1 консерва сладка царевица (около 300 г)
• 1 наденица (около 150 г)
• 1 голяма консерва обелени домати (около 800 г) или 1 кг бланширани и обелени пресни домати
• настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата с канелата.
В огнеупорен стъклен съд или по-дълбока тавичка подреждаме ред от запържената кайма, ред сладка царевица, ред наденица (предварително нарязана на кръгчета), 2 реда домати (също нарязани на кръгчета).
Запичаме ястието за около 30 минути в умерена фурна. Накрая добавяме настъргания кашкавал и запичаме още десетина минути. Сервираме веднага.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...