Кулинарни рецепти » Парфе Английски специалитет

 Парфе Английски специалитет

Продукти:

• 10 яйца
• 3 с.л. ром или коняк
• 50 мл доброкачествено бяло вино
• 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата)
• 200 г пудра захар
• 10 г желатин
• малини или тъмни череши
• 700 мл разбита сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

Жълтъците и пудрата захар разбиваме до получаване на гъст крем, добавяме рома, виното и плодовия сок и продължаваме да разбиваме на слаб огън до сгъстяване.

Охлаждаме крема и прибавяме разтворения в хладка вода желатин, а веднага след това и оваляните в кристална захар малини. Добавяме предварително разбитите с малко пудра захар белтъци и разбъркваме внимателно.

Разсипваме в чаши и оставяме в хладилника за няколко часа, за да се желира.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало