Продукти:
• 4 жълтъка
• 5 белтъка
• сок от 1 портокал
• 100 г захар
• 30 г нишесте
• 300 мл прясно мляко
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ликьор
Начин на приготвяне:
Размиваме нишестето в 1 ч.ч. мляко, а останалото мляко сваряваме заедно със захарта. Прибавяме размитото нишесте и портокаловия сок. При непрекъснато бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и смесваме с маслото и жълтъците. Изчакваме да изстине и прибавяме ликьора и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена със захар формичка за суфле. Формичката трябва да е с такава вместимост, че 1/3 от нея да остане празна. Печем в предварително загрята фурна при температура 200°С. През първите 20 мин не отваряме фурната.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...