Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от сьомга по 200 г
• 1-2 с.л. зехтин или разтопено масло
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 2 ч.л. настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме сьомгата под студена течаща вода и я подсушаваме с хартиена кърпа. Намазваме я с част от мазнината и я подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Изпичаме рибата на скара, като я обръщаме само 1 път, а от време на време я мажем с останалата мазнина. Печем около 6-10 минути в зависимост от дебелината на рибните филета. Не бива да ги препичаме!
Сервираме веднага с киселата сметана, предварително разбъркана с хряна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...