Продукти:
• 4 котлета от сьомга
• 1 пакет бутер тесто
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 200 г скариди
• кората от 1 лимон
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. грис
• 1 щипка пелин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата от котлетите и ги обезкостяваме. Слагаме почистените скариди в блендера, прибавяме гриса, жълтъка, сметаната и настърганата лимонова кора. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбиваме.
Изрязваме от тестото четири по-големи и четири по-малки кръга. Слагаме котлетите върху големите кръгове и сипваме в средата им приготвената плънка. Покриваме с малките кръгове, загъваме с големите и прещипваме краищата. Правим отгоре разрези, за да излиза парата, намазваме с разбитото яйце и печем 30 мин във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...