Кулинарни рецепти » Месо по пекински

 Месо по пекински

Продукти:

• 500 г шарено свинско месо
• 2 ч.ч. ориз
• 4 глави лук
• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме месото и в същата вода сваряваме ориза. Нарязваме лука на ситно, смесваме го с разбитите яйца и посоляваме.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото до златистокафяво. Прибавяме ориза и продължаваме да пържим. След 2-3 минути прибавяме яйчната смес и пържим, докато яйцата стегнат.

Поднасяме ястието, поръсено с черен пипер.

Автор: Ана Ковачева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало