Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко, свинско или овнешко месо от бута
• 200 г гъби
• 200 г домати
• 1 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. доматен сос
• чесън, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 8 шницела, начукваме и посоляваме.
Изпържваме в разтопено масло нарязаните на парченца гъби и нарязаните на половинки домати. Посоляваме.
Изпържваме шницелите от двете страни в сгорещено олио, подреждаме ги в съд за сервиране, покриваме с домати и гъби и заливаме с доматен сос, в който сме прибавили малко счукан чесън.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...