Кулинарни рецепти » Шницел по холандски

 Шницел по холандски

Продукти:

• 500 г кайма смес
• 200 г кашкавал
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л.галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Към посолената кайма прибавяме черния пипер и млякото, разбъркваме добре и оставяме да престои 1-2 часа в хладилника. Изваждаме я и добавяме настъргания кашкавал.

Оформяме продълговати шницели, които потапяме последователно в брашно, разбити яйца и галета. Изпържваме до златисто. Поднасяме с картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало