Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински пържоли
• 500 г чушки
• 2 с.л. доматено пюре
• четвърт пакетче масло
• 2 с.л. олио
• 1 равна с.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички.
Начукваме леко пържолите, поръсваме ги с брашно и ги изпържваме от двете страни в сгорещените заедно масло и олио. Изваждаме готовите пържоли, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
В същата мазнина изпържваме чушките, прибавяме доматеното пюре, счукания чесън, черен пипер и сол и подгряваме. Изсипваме сместа в блюдо за сервиране и върху нея подреждаме пържолите.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...