Продукти:
• 6 домата
• 6 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• 20 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче от горната част на всеки домат и издълбаваме внимателно вътрешността. Посоляваме леко и поръсваме черен пипер и малко пресован чесън.
Слагаме по парченце масло и счупваме по едно яйце във всеки домат. Посоляваме и отново поръсваме с черен пипер и пресован чесън.
Нареждаме доматите в намазана с масло тавичка и запичаме в умерена фурна. Между доматите може да сложим задушената с малко магданоз и черен пипер издълбана част от доматите.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...