Продукти: (за 4 порции)
· 4 пресни домата
· 4 твърдо сварени яйца
· 3-4 с.л. зехтин
· 1 скилидка чесън
· 1 малка глава лук
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме обелените яйца в предварително издълбаните домати.
Задушаваме издълбаната месеста част на доматите заедно със ситно нарязаните чесън и лук. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме напълнените домати. Запичаме в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...