Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг домати
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 200-300 г сирене
• 2-3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го пържим в сгорещената мазнина, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и варим 15 мин. Поръсваме с брашното и сол на вкус и отстраняваме от огъня.
Прибавяме натрошеното сирене и разбитите с млякото яйца. Разбъркваме, поръсваме с наситнения магданоз, изсипваме в тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...