Продукти: (за 5 порции)
• 750 г нетлъста кайма
• 500 г спанак
• 1 малка глава лук
• 2 яйца
• 1 връзка магданоз
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изчистваме спанака, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода. След като омекне, го отцеждаме и го нарязваме на много ситно. Прибавяме каймата, яйцата, лука и магданоза, нарязани на дребно. Посоляваме и омесваме.
Оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...