Продукти: (за 5 порции)
• 5 шницела от телешко или свинско месо
• 250 г ориз
• 3-4 яйца
• 4-5 глави лук
• 3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Задушаваме ориза в 650 мл вода. Прибавяме яйцата, магданоза, сол и черен пипер и разбъркваме.
Разстиламе сместа върху изтънените шницели и завиваме на рулади, които забождаме с клечки за зъби и овалваме в брашно. Пържим ги в сгорещеното олио, докато поруменеят. Отцеждаме от мазнината и ги оставяме на топло.
В мазнината от пърженето зачервяваме нарязания на филийки лук. Нареждаме руладите в тенджера, покриваме ги с лука, наливаме малко вода и варим 15-20 мин.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...