Кулинарни рецепти » Чилийски шницели

 Чилийски шницели

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• половин връзка магданоз
• 600 г телешка кайма (може и смес)
• 4 с. л. царевични зърна от консерва
• 1 яйце
• 2 с. л. галета
• 1 ч. л. сладък червен пипер
• 1 щипка лютив червен пипер
• 4 тънки филийки бял хляб
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
• 3-4 с. л. олио
• чили сос

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зърна, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения пипер, лютия червен пипер и с черен пипер.

Омесваме добре сместа и оформяме 4 продълговати шницела. Сгорещяваме олиото и пържим шницелите по 4 мин от всяка страна. (Може да намажем шницелите с масло и да ги запечем на скара.)

Нарязваме краставичките на тънки ивички. Във всяка порция слагаме по една филийка хляб, отгоре нареждаме краста-вичките и шницелите. Заливаме с чили сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало