Кулинарни рецепти » Пилешка супа от нахут и фасул

 Пилешка супа от нахут и фасул

Продукти:

• 500 г пилешки гърди без кожа и кости
• 400 г сварен нахут
• 400 г сварен бял фасул
• 400 г сварен червен фасул
• 400 г царевица от консерва
• половин глава целина
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 л пилешки бульон
• майорана
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината и чесъна на ситно и ги пържим на слаб огън в 1 с.л. мазнина. Щом поомекнат, прибавяме отцедените нахут, фасул и царевица. Посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и заливаме с горещия бульон. Варим 15-20 мин на тих огън.

Нарязваме пилешкото месо и го запържваме в останалата мазнина. Посоляваме и го изсипваме в супата заедно с мазнината от пърженето. Наливаме още малко бульон, ако е необходимо, и доваряваме.
Разливаме готовата супа в чиниите за сервиране и поръсваме с наситнена прясна майорана.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало