Продукти: (за 6 порции)
• 2-3 млади царевички или 100 г зърна от млечна царевица
• 100 г пилешко месо /може дреболии или останало по костите от друг вид ястие пиле, нарязано на лентички/
• 1 глава стар лук или 2 стръка пресен лук
• 50 г шунка
• 1,5 л пилешки бульон
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. десертно вино
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 щипка лют червен пипер
• 1-2 белтъка
• 1-2 с.л. прясно мляко
магданоз, див чесън, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме царевичките надлъжно на няколко парчета, стария лук режем на филийки, а пилешкото месо или дреболиите – на късчета.
Кипваме бульона и слагаме изброените продукти. Ако използваме царевица от консерва, слагаме я към края на готвенето. Щом зеленчуците и месото омекнат, прибавяме наситнената шунка.
Размиваме нишестето в малко водичка, слагаме го в супата, наливаме виното и подправяме с джинджифила, лютия пипер, счукания чесън и сол на вкус.
Оставяме супата да поври пет-шест минути, сваляме я от огъня, а като поизстине, я застройваме с разбитите в млякото белтъци. Сервираме я в купички, наръсена със ситен магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...