Кулинарни рецепти » Пълнен лук с кашкавал

 Пълнен лук с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 150 мл прясно мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 1 яйце
• 150 г настърган кашкавал
• 50 г масло
• 2 скилидки чесън
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме лука от люспите и го слагаме да се посвари в подсолена вода. Изваждаме го и издълбаваме всяка глава.

Накисваме хляба в млякото. Добавяме настъргания кашкавал, пресования чесън, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и издълбаната част от главите и разбъркваме добре сместа.

С нея напълваме луковите глави и ги нареждаме в намазана с масло тавичка. Върху всяка глава слагаме парченце масло и печем в умерена фурна.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало