Кулинарни рецепти » Мусака от карфиол и картофи

 Мусака от карфиол и картофи

Продукти:

• 1 средно голяма глава карфиол
• 7-8 бр картофи
• 3/4 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим карфиола в подсолена вода, докато поомекне, след което го накъсваме на дребни розички. Обелваме картофите, нарязваме ги и посоляваме.

Нареждаме в тавичка последователни редове карфиол и картофи, като всеки ред поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Отгоре слагаме нарязаното на парченца масло.

Заливаме ястието с разбитите яйца и прясното мляко и печем в силна фурна.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало