Кулинарни рецепти » Мусака от карфиол и картофи

 Мусака от карфиол и картофи

Продукти:

• 1 средно голяма глава карфиол
• 7-8 бр картофи
• 3/4 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим карфиола в подсолена вода, докато поомекне, след което го накъсваме на дребни розички. Обелваме картофите, нарязваме ги и посоляваме.

Нареждаме в тавичка последователни редове карфиол и картофи, като всеки ред поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Отгоре слагаме нарязаното на парченца масло.

Заливаме ястието с разбитите яйца и прясното мляко и печем в силна фурна.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало