Продукти: (за 5-6 порции)
• 1/2 буркан паприкаш
• 1/2 буркан домати
• 2 к.ч. олио
• 1 стрък праз лук
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• половин връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...