Продукти: (за 4 порции)
• 900 г овнешко месо
• 4 с.л. олио
• 2-3 глави лук
• 2-3 чушки
• 2-3 червени домата
• 3-4 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца. Слагаме го в тенджера с мазнината и малко вода.
Прибавяме ситно нарязания лук, почистените от семената и нарязани на ивички чушки, обелените и нарязани на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Посоляваме и задушаваме на слаб огън, докато месото поомекне.
След това пресипваме в пръстен гювеч, заливаме с 11/2 ч.ч. гореща вода и печем - в началото в гореща фурна, а след като ястието заври - в слаба фурна. Печем, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...