Кулинарни рецепти » Гофериа пиака

 Гофериа пиака
(Гърция)

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г риба
• 2-3 с.л. растително масло
• 4-5 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3-4 домата
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В половината олио леко запържваме ситно нарязаните лук и чесън, добавяме нарязаните на парчета домати и подправяме със сол и черен пипер.

Почистваме рибата, напръскваме я с лимонов сок и натриваме със сол. Загряваме в тенджерата останалото олио, добавяме 2-3 ч. л. вода, нареждаме рибата, покриваме я със зеленчуковата смес и задушаваме под капак 30 минути.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало