Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг прясна риба
• 500 г арпаджик
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и я осоляваме.
Обелваме арпаджика и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и брашното, също размито във вода. Наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода. Варим на умерен огън.
Щом лукчетата омекнат, прибавяме рибата, черния пипер, дафиновия лист, лимонов сок и сол на вкус. Варим 10 мин на силен огън, намаляваме огъня и доваряваме ястието.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...