Продукти:
• 700 г спанак
• 30 г краве масло
• 3 сардели (от консерва в собствен сос)
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме спанака. Сипваме го в широк тиган, посоляваме и задушаваме, докато омекне.
Оставяме да се отцеди, накълцваме го на ситно и го сипваме в тиган с разтопеното масло. Добавяме обезкостените и нарязани на ситно сардели, подправяме с лимонов сок и сол и задушаваме 7-8 мин на умерен огън.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...