Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 2 връзки пресен лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които слагаме в глинен гювеч заедно със ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз.
Нареждаме отгоре обелените и нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме мазнината и 1 ч.ч. вода. Захлупваме и замазваме капака с тесто.
Задушаваме поне 2 часа на умерен огън.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...