Кулинарни рецепти » Телешко със зарзават

 Телешко със зарзават

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. грах
• 2-3 картофа
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги варим, докато поомекнат. Сваряваме граха и го отцеждаме. Накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на малки кубчета.

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го изпържваме в половината от мазнината. След това го заливаме с гореща вода, колкото да го покрие, и задушаваме половин час на тих огън.

В останалата мазнина запържваме последователно лука, морковите, карфиола, граха и картофите. Прибавяме запържените зеленчуци към месото, посоляваме, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на умерен огън.

Сипваме брашното, което сме препекли и размили с 1 к.ч. хладка вода, захлупваме отново и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало