Кулинарни рецепти » Кисел карфиол

 Кисел карфиол

Продукти:

• карфиол
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме карфиола от листата и черните петна, измиваме го и го накъсваме на розички.

Посоляваме и заливаме със саламура приготвена в следното съотношение: на 1 л вода, 200 г сол и 2 л оцет.

Оставяме да пренощува и на другия ден нареждаме карфиола в буркани, а саламурата кипваме на огъня.

Заливаме карфиола с охладената саламура, затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало