Кулинарни рецепти » Рязано зеле с орехи

 Рязано зеле с орехи

Продукти:

• 700 г прясно зеле
• 150 г лук
• 90 г орехови ядки
• 30 г сол
• 30 мл оцет
• чесън и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зелето се нарязва на тънки ивици и се бланшира 3 до 5 минути. Към него се прибавят ситно нарязан лук, счукани чесън и орехови ядки, червен пипер, оцет, сол и по желание счукани люти пиперки.

Сместа се разбърква и се насипва в буркани, които се затварят и се стерилизират 20 минути.

Автор: Донка Младенова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало