Продукти: (за 4 порции)
• 400 г нетлъста кайма
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• кора и сок от половин лимон
• 1 ч.л. къри
• 1 ч.л. смлян джиндифил
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с галетата, разбитите яйца, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, кърито, смления джинджифил, черен пипер и сол на вкус. Омесваме я добре и я оставяме да отлежи около 30 мин.
С мокри ръце оформяме малки топчета, потапяме ги в олио и ги нареждаме върху скара. Печем в продължение на 10 мин на не много силен огън, като често обръщаме кюфтенцата.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...