Кулинарни рецепти » Джинджифилови кюфтета

 Джинджифилови кюфтета

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г нетлъста кайма
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• кора и сок от половин лимон
• 1 ч.л. къри
• 1 ч.л. смлян джиндифил
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме каймата с галетата, разбитите яйца, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, кърито, смления джинджифил, черен пипер и сол на вкус. Омесваме я добре и я оставяме да отлежи около 30 мин.

С мокри ръце оформяме малки топчета, потапяме ги в олио и ги нареждаме върху скара. Печем в продължение на 10 мин на не много силен огън, като често обръщаме кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало