Кулинарни рецепти » Сухиндолска туршия

 Сухиндолска туршия

Продукти:

• 4 кг камби
• 1 кг карфиол
• 500 г зелени домати
• 250 г люти чушлета
• 250 г моркови
• 100 г листа от целина
• 1 л оцет
• 800 мл вода
• 100 г захар
• 50 г мед
• 250 г сол
• 15 зърна черен пипер
• 6 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семенната част, накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на колелца.

Сваряваме марината от водата, оцета, захарта, солта, меда и подправките. Бланшираме в нея зеленчуците за 2-3 мин. После сваляме съда от котлона и оставяме зеленчуците да киснат една нощ в маринатата.

На другия ден пълним камбите с нарязаните зеленчуци и ги подреждаме плътно в буркани с отворите нагоре. Заливаме с изстиналата марината и съхраняваме на хладно. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало