Кулинарни рецепти » Трайно мариновани чушки

 Трайно мариновани чушки

Продукти:

• 15 кг здрава “Капия”
• 2-3 връзки магданоз
• 600 г чесън

За маринатата:

• 2 л оцет
• 500 г захар
• 500 г сол
• препържено олио

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги нареждаме в плитки тави. Смесваме продуктите за маринатата, заливаме с нея чушките и ги оставяме да киснат 24 часа, като ги обръщаме периодично.

Отцеждаме ги от маринатата и ги редим в бурканчета, ръсейки между редовете наситнен магданоз и нарязан на филийки чесън. Редим ги плътно до резбата на гърлото на буркана, заливаме с препържено олио, покриваме гърлата с целофан, отгоре с капачка и прибираме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало