Продукти:
• люти чушлета
• едро бяло грозде
• сол, захар
• ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави чушлета, подрязваме им дръжките и леко ги опукваме на котлон. Оронваме зърната на гроздето.
Редим бурканите по следния начин: чушлета, ред гроздови зърна, отгоре наръсваме с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар и така до напълването на буркана. Последният ред трябва да е от гроздови зърна. Оставяме бурканите да престоят 1 нощ.
На следващия ден ги заливаме догоре с ябълков оцет. Претакаме ги последователно 3-4 дни, докато солта и захарта се стопят. Бурканите не се затварят плътно.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...