Кулинарни рецепти » Леблебия с кайма и кисело мляко

 Леблебия с кайма и кисело мляко
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г едро смяна /кълцана/ кайма
• 1 ч.ч. суха леблебия
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. счукани ядки /различни/
• 1 глава чесън
• Канела
• сух джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата.

Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината.

В отделен съд запържваме каймата.

Разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол.

В плато разстиламе сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало