Кулинарни рецепти » Агнешко с къри

 Агнешко с къри

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 400 г домати
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 дафинови листа
• 6 карамфилчета
• 6 зърна черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 3 зърна кардамон
• сол

За соса:

• 2 глави лук
• 6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. куркума
• 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципи и сухожилия и го нарязваме на хапки. Запържваме го в половината от маслото заедно с карамфилчетата, черния пипер, кимиона и кардамона. Пържим 10 мин при непрекъснато бъркане. В останалата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук заедно с дафиновия лист.

Настъргваме лука за соса и го смесваме със счукания чесън, кориандъра, червения пипер, куркумата и канелата. Разбъркваме и сипваме при изпържения лук заедно с киселото мляко, доматеното пюре и обелените и пасирани домати. Разбъркваме и пържим 10 мин. Прибавяме месото, а след 5 мин – 3 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим на слаб огън 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало