Кулинарни рецепти » Пържени и запечени свински пържоли

 Пържени и запечени свински пържоли

Продукти:

• 4 свински пържоли
• 1-2 к.ч. олио
• 100 г топено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги и леко ги запържваме в сгорещеното олио.

Слагаме две от пържолите на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе върху тях филийки топено сирене и покриваме с другите две пържоли. Отгоре нареждаме останалите филийки сирене и заливаме с разбитото кисело мляко.

Печем около 15 минути в умерено загрята фурна.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало