Кулинарни рецепти » Карамелизирани свински ребра

 Карамелизирани свински ребра

Продукти:

• 250 г свински ребра
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 стрък пресен лук
• 2 с. л. соев сос
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. мед
• 1/2 ч. ч. месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с почистените морков и лук. Варим 10 минути, изваждаме ребрата и ги оставяме да се отцедят. Смесваме меда, оцета и пасирания чесън и разбъркваме много добе.

В тавичка за печене подреждаме ребрата и ги заливаме с медения сос, соевия сос и бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 50 минути във фурна, загрята до 250 градуса - докато ребрата се карамелизират и добият тъмнокафяв цвят.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало