Кулинарни рецепти » Гювеч от свинско и кисело зеле

 Гювеч от свинско и кисело зеле

Продукти:

• 700-800 г обезкостено свинско месо
• 150 г солена сланина
• 1 ч.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 5-6 с.л. олио
• 6-7 картофа
• 5-6 скилидки чесън
• смлян кимион
• смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на тънки лентички и покриваме с тях дъното на глинен гювеч. Почистваме ориза и го запържваме в 1 с.л. мазнина, докато стане прозрачен. Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в 2-3 с.л. мазнина. Щом поомекне, го размесваме с ориза и прехвърляме по-голямата част в гювеча.

Нарязваме месото на хапки и го позапържваме в останалата мазнина, след което го разпределяме върху зелето в гювеча. Нарязваме картофите на филийки и ги нареждаме върху месото. Поръсваме с наситнен чесън, кимион и черен пипер.

Покриваме с останалото зеле и наливаме равни части вода и зелев сок, така че течността да покрие продуктите. Печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало