Продукти:
• 700-800 г обезкостено свинско месо
• 150 г солена сланина
• 1 ч.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 5-6 с.л. олио
• 6-7 картофа
• 5-6 скилидки чесън
• смлян кимион
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на тънки лентички и покриваме с тях дъното на глинен гювеч. Почистваме ориза и го запържваме в 1 с.л. мазнина, докато стане прозрачен. Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в 2-3 с.л. мазнина. Щом поомекне, го размесваме с ориза и прехвърляме по-голямата част в гювеча.
Нарязваме месото на хапки и го позапържваме в останалата мазнина, след което го разпределяме върху зелето в гювеча. Нарязваме картофите на филийки и ги нареждаме върху месото. Поръсваме с наситнен чесън, кимион и черен пипер.
Покриваме с останалото зеле и наливаме равни части вода и зелев сок, така че течността да покрие продуктите. Печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...