Кулинарни рецепти » Измирска кавърма

 Измирска кавърма
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки шол
• 200 г телешки дроб
• 200 г стерилизирани гъби
• 6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 4 пиперки
• 2 люти чушлета
• 4 домата
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз
• суха чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в част от мазнината. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на ивички пиперки. Прибавяме нарязаните дроб и гъби и задушаваме 15 мин, докато останат на мазнина.

Връщаме месото, прибавяме лютите чушлета и обелените и нарязани домати, наливаме останалото олио и посоляваме. Поръсваме подправките, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало