Продукти: (за 32 крокета)
• 500 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л олио
• 1 ч.л сол
За плънката:
• 1 кг кисело зеле
• 300 г печурки
• 50 г сушени гъби
• 1 голяма глава лук (или 2 по-малки)
• 2-3 с.л олио
• черен пипер, сол
За панировката:
• 2 разбити яйца
• 1-2 с.л. галета
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесват се водата, млякото, яйцето и солта се разбъркват. Постепенно се добавя брашното. Не е необходимо да се използва всичкото брашно. Консистенцията на тестото трябва да бъде като боза. Тестото се оставя да престои 30 минути. След това от него се изпържват палачинки.
Сушените гъби се заливат с хладка вода и се киснат 1-2 часа. После се варят до омекване. Киселото зеле се изплаква, за да не е толкова солено. Нарязва се на тънки лентички. Сварява се, за да омекне.
Лукът се нарязва на кубчета и се задушава до златисто. Прибавят се на тънко нарязаните печурки, поръсва се леко със сол и се задушава, докато водата се изпари, а печурките омекнат. Добавя се свареното и отцедено кисело зеле, а след това и сушените гъби.
Всички продукти се задушават заедно няколко минути. Накрая плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да изстине.
Върху всяка палачинка се слага по малко от пълнежа и се разстила по повърхността. Завива се на руло и се срязва на половина. Краищата на вече готовото руло се отстраняват.
Така приготвените крокети се потапят в разбитите яйца и овалват в галетата. Пържат се в сгорещеното олио до златисто.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...