Кулинарни рецепти » Крокети с кисело зеле и гъби

 Крокети с кисело зеле и гъби

Продукти: (за 32 крокета)

• 500 г брашно
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч прясно мляко
• 1 яйце
• 1 с.л олио
• 1 ч.л сол

За плънката:

• 1 кг кисело зеле
• 300 г печурки
• 50 г сушени гъби
• 1 голяма глава лук (или 2 по-малки)
• 2-3 с.л олио
• черен пипер, сол

За панировката:

• 2 разбити яйца
• 1-2 с.л. галета

• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесват се водата, млякото, яйцето и солта се разбъркват. Постепенно се добавя брашното. Не е необходимо да се използва всичкото брашно. Консистенцията на тестото трябва да бъде като боза. Тестото се оставя да престои 30 минути. След това от него се изпържват палачинки.

Сушените гъби се заливат с хладка вода и се киснат 1-2 часа. После се варят до омекване. Киселото зеле се изплаква, за да не е толкова солено. Нарязва се на тънки лентички. Сварява се, за да омекне.

Лукът се нарязва на кубчета и се задушава до златисто. Прибавят се на тънко нарязаните печурки, поръсва се леко със сол и се задушава, докато водата се изпари, а печурките омекнат. Добавя се свареното и отцедено кисело зеле, а след това и сушените гъби.

Всички продукти се задушават заедно няколко минути. Накрая плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да изстине.

Върху всяка палачинка се слага по малко от пълнежа и се разстила по повърхността. Завива се на руло и се срязва на половина. Краищата на вече готовото руло се отстраняват.

Така приготвените крокети се потапят в разбитите яйца и овалват в галетата. Пържат се в сгорещеното олио до златисто.

Автор: Надежда Станулова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало